ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΚ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας (Ε.Ρ. ΘΕ) επισκέφθηκαν στις 1/12/22 και 12/12/22 μαθητές της Β’ τάξης του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 2 ου ΕΠΑΛ Λάρισας με συνοδούς καθηγητές τους Χρήστο Μπιζιργιάννη, Ελένη Μουλάκη, Βασιλική Ζησάκη και Κωνσταντίνο Λαζαρίδη. 
Τους μαθητές και καθηγητές υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Κακαδιάρης, ο οποίος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της ένωσης και τους ενημέρωσε για τον ραδιοερασιτεχνισμό, το σύλλογό τους (δυνατότητες – δράσεις), καθώς και
τους τρόπους απόκτησης πτυχίου ραδιοερασιτέχνη.Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας που έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα των ραδιοερασιτεχνών καθώς και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοηθείας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών.

 

Έγινε σαφές ότι ο ραδιοερασιτεχνισμός δεν προσφέρεται για εμπορικούς λόγους ή κέρδος, αλλά για πειραματισμό, επικοινωνία και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Ειδικότερα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επικοινωνία με συλλόγους ραδιοερασιτεχνών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, να ανταλλάξουν ευχές και να επιλύσουν απορίες σχετικά με το κόστος του εξοπλισμού, τις άδειες χρήσης του, τις συχνότητες και την κωδική ονομασία των αδειούχων ραδιοερασιτεχνών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Ε.Ρ.ΘΕ κο Αθανάσιο Κακαδιάρη για την άψογη φιλοξενία και τα θετικά αποτελέσματα της
επίσκεψης.